Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Tips&Tricks: Cum alegi corpurile de iluminat pentru fiecare camera in parte

Tips&Tricks: Cum alegi corpurile de iluminat pentru fiecare camera in parte

Acasa este locul in care te simti cel mai bine, locul in care iti gasesti linistea si iti reincarci bateriile dupa o zi obositoare de munca. Astfel, felul in care amenajezi fiecare camera poate contribui enorm la starea ta de bine. In acest sens, atat obiectele de mobilier, cat si corpurile de iluminat, dar si decoratiunile trebuie sa aiba un rol bine definit.

Ne oprim acum asupra corpurilor de iluminat si, pentru inceput, iti reamintim ca lumina naturala este esentiala pentru o buna productivitate, dar si pentru energie. Apoi, atunci cand seara se lasa sau cand lumina naturala nu este suficienta, apelam la electricitate. Doar ca astazi, cand designul se impleteste atat de frumos cu functionalitatea, ai la dispozitie o multime de variante din care sa-ti alegi corpuri de iluminat pentru acasa. In cele ce urmeaza, vei descoperi cum sa le alegi pe cele potrivite.

Corpuri de iluminat pentru living si dining

Atat livingul, cat si zona de dining sunt spatii in care se aduna intreaga familie. Fie ca vorbim despre un pranz copios, o cina romantica sau o discutie savuroasa la cafeaua de dimineata, aceste incaperi trebuie sa transmita ideea de confort, armonie si caldura. Astfel, este indicat sa optezi pentru corpuri de iluminat cu lumina calda, functionale si cu aspect inedit. Aici, ai mai multe optiuni: poti alege aplice sau lustre led pentru zona de living si corpuri suspendate, precum pendule led pentru zona de dining. Daca livingul este open space, ai putea opta pentru o lustra pozitionata deasupra canapelei si una deasupra zonei de dining. In acest fel, vei oferi impresia de cursivitate. In plus, poti accentua anumite zone cu ajutorul iluminatului LED. Astfel, poti opta pentru benzi led in jurul televizorului sau in spatele canapelei, dar si pentru spoturi led, pozitionate in anumite zone din tavan. Candelabrele se potrivesc, de asemenea, in livingurile cu bun gust. Un candelabru cu cristale poate deveni piesa centrala din camera de zi.  Ai nevoie de inspiratie? Iata recomandarea HSmart:

Lustra LED 140W 4+2 CIRCLE MAXI BLACK Design Telecomanda Echivalent 600W

 

Aplica Led Cu 3 Tipuri De Lumina, 38W Neagra

 

Candelabru Nowodvorski/600 Cristal Fumuriu

 

Candelabru Nowodvorski/800/300 Cristal Fumuriu

 

Pendul HSM30 Negru

 

Corpuri de iluminat pentru dormitor

Atunci cand vorbim despre dormitor, gandul nostru zboara la relaxare, dar si la un somn linistitor. Astfel, este indicat sa optezi pentru lumina calda, ambientala. In acest sens, poti alege plafoniere si aplice in ceea ce priveste sursa principala de lumina. Apoi, daca esti o persoana careia ii place sa citeasca sau care, pur si simplu, iubeste tot ceea ce inseamna design, atunci poti alege un pendul pe care sa-l pozitionezi deasupra noptierei. De altfel, in dormitor se incadreaza perfect lustrele led cu telecomanda si diferite tipuri de lumina. Uite un strop de inspiratie:

Plafoniere Led Cu Inductie/Control Sunet,24W,Negru

Lustra LED HSM9059/S2, Cu Telecomanda, 3 Tipuri De Lumina

 Lustra LED Cu Telecomanda, 3 Tipuri De Lumina, Intensitate Reglabila, 168W, Auriu

Pendul LED Umbrella White 7W

Pendul LED OZN Matte Black 7W

 

Corpuri de iluminat pentru bucatarie

In bucatarie este esential sa iluminezi zona de lucru. Concret, blatul, dar si insula trebuie sa beneficieze de suficienta lumina pentru a-ti permite sa pui in practica toate retetele pe care le stii. De altfel, pentru ca vorbim de spatiul in care gatesti, va trebui sa ai in vedere ca toate corpurile de iluminat trebuie sa fie rezistente la aburi si la umiditate. Aici, pe langa clasicele pendule, poti opta pentru amenajarea cu banda led. Pe langa functionalitate, acest mic artificiu de design va crea o imagine care va atrage toate privirile. Poti folosi benzi led pentru blatul de lucru, pentru interiorul mobilierului, dar si pentru locul de luat masa. Uite cateva sugestii:

Pendul Retro HSM616/1 Inaltime Reglabila, Negru

Pendul HSM8266/4, 4 X E27, Inaltime Reglabila, Negru

Kit Banda Led Bucatarie 3 m

Corpuri de iluminat pentru baie

Atunci cand vorbim despre cele mai inspirate solutii de iluminat baie, cu siguranta ne referim la aplice sau plafoniere. Astfel, in baile de mici dimensiuni, poti opta pentru corpuri de iluminat amplasate in stanga, in dreapta sau deasupra oglinzii, iar in baile mari, poti alege un corp de iluminat cu design special, pe care sa-l pozitionezi in mijlocul tavanului. Oricare ar fi preferintele tale, trebuie sa tii cont de un aspect esential: masurile de siguranta. Iata cateva sugestii pentru baile cochete:

Plafoniera LED Baie Patrata,Alb Mat 40W Lumina Rece 6500K Alb

Aplica LED Baie 10W 45cm

 Aplica LED Baie 12W 60cm

 

Asadar, corpurile de iluminat contribuie atat la vizibilitatea pe timpul noptii, cat si la designul casei tale. Astfel, cele mai bune alegeri sunt, de fapt, o combinatie intre functionalitate si aspect estetic.

 

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.