Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Cum alegi corpurile de iluminat potrivite in living: Sfaturi de la Hsmart.ro

Cum alegi corpurile de iluminat potrivite in living: Sfaturi de la Hsmart.ro

Livingul este acea incapere de acasa in care iti place sa iti savurezi cafeaua in weekend, este spatiul in care se aduna intreaga familie pentru serile de film, dar si camera in care iti primesti musafirii. Pentru ca felul in care arata casa sau apartamentul tau poate contribui chiar si la starea ta de spirit, este esential sa amenajezi fiecare spatiu intr-un mod armonios, fara sa folosesti culori obositoare, dar si fara sa faci abuz de obiectele decorative. In linii mari, un living confortabil este alcatuit doar din elemente care se potrivesc in ceea ce priveste textura si jocul de nuante, iar corpurile de iluminat joaca un rol esential in conturarea unui cadru perfect.

Fie ca vorbim despre serile in care tot ceea ce iti doresti este sa pui telefonul pe mute si sa te uiti la serialul preferat sau sa termini, intr-un final, cartea care te asteapta cuminte pe masuta ori despre serile in care toti prietenii se aduna la tine acasa, lumina este esentiala pentru a crea o atmosfera placuta. Daca pentru serile linistite ai nevoie doar de o lumina difuza, in serile in care toata gasca joaca Activity, ai nevoie de o lumina puternica. In cele ce urmeaza, vei descoperi ce corpuri de iluminat pentru living se potrivesc cu planurile tale de amenajare.

Cum alegi corpurile de iluminat pentru acasa?

Pentru inceput, trebuie sa stii ca alegerea perfecta tine de mai multe aspecte, precum: paleta cromatica abordata in living, stilul de amenajare al incaperii sau locuintei, functionalitatea noilor lustre pentru living, dar si dimensiunile spatiului in care urmeaza sa le montezi.

Corpuri de iluminat pentru livinguri de dimensiuni reduse

Chiar daca locuiesti intr-un apartament mic, corpurile de iluminat pot schimba total aspectul fiecarei incaperi. Ne concentram, in acest articol, asupra livingului. Va trebui, intr-o prima etapa, sa alegi un corp de iluminat central. Poti opta pentru lustre sufragerie, plafoniere living sau pendule cu dimensiuni potrivite. Aici se complica putin discutia. S-ar putea sa-ti placa foarte mult corpurile de iluminat de dimensiuni mari, insa va trebui sa te limitezi la cele subtile, dar expresive in acelasi timp. Imagineaza-ti cum ar fi sa amplasezi un candelabru mare si impunator in mijlocul sufrageriei, dar sa te lovesti de fiecare data de el si sa iti optureze vederea spre orice obiect din incapere.

Pe langa corpul de iluminat central, trebuie sa ai in vedere si alte surse de lumina. Aici, poti avea in vedere mai multe alternative, precum: spoturi, amenajari cu banda led, lampadare sau aplice pentru perete. Sursele complementare de lumina sunt benefice mai ales in serile de relaxare. Iti place sa lenevesti pe canapea? Indiferent de dimensiunile incaperii, poti opta pentru un lampadar sau o aplica de perete. De asemenea, aceste corpuri de iluminat sunt potrivite si pentru cei care adora sa citeasca la final de zi.

Corpuri de iluminat pentru incaperi spatioase

Atunci cand dispui de un living spatios, poti opta pentru corpuri de iluminat impunatoare, de la un candelabru de cristal, pana la o lustra led suspendata cu diferite optiuni pentru reglarea intensitatii lumini. De asemenea, spatiile mari iti ofera posibilitatea de a combina mai multe variante de corpuri de iluminat, precum: spoturi, benzi led, aplice, lustre si veioze etc. Important de mentionat in acest sens este si faptul ca va trebui sa te asiguri ca toate fac parte din aceeasi poveste. Stabileste de la inceput care este stilul pe care iti doresti sa-l abordezi in living. Apoi, alege corpurile de iluminat care se potrivesc. Benzile led pot evidentia zona din jurul televizorului sau din spatele canapelei, spoturile pot fi montate in colturile tavanului, in timp ce pendulele se pot monta deasupra zonei de dining. Multe familii opteaza pentru un living open space, iar aici vorbim despre aceeasi poveste – corpurile de iluminat trebuie sa mearga in aceeasi directie.

Asadar, e foarte usor sa aduci lumina in casa ta, dar e la fel de usor sa treci si in extrema cealalta. Analizeaza si alege cu grija corpurile de iluminat care se potrivesc cu povestea casei tale!

Intrebari frecvente

Ce tipuri de becuri trebuie sa aleg pentru corpurile de iluminat ale livingului meu?

Datorita faptului ca sunt eficiente din punct de vedere energetic, dar au si o durata de viata extinsa, sunt recomandate becurile LED, becuri care au devenit tot mai populare in randul consumatorilor. In plus, ai posibilitatea de a alege intre lumina calda si lumina rece.

Ce este temperatura de culoare? Poate afecta atmosfera din livingul meu?

Temperatura de culoare se refera la ceea ce numim lumina calda si lumina rece. Aceasta se masoara in Kelvin. Cu cat indicatorul este mai scazut, cu atat lumina este mai calda si invers. In general, in living este recomandat sa abordezi o lumina calda, aceasta fiind prielnica pentru spatiile de relaxare.

Ce tendinte actuale exista in designul de corpuri de iluminat pentru living?

Putem spune ca tendintele vin si pleaca. Astfel ca, iti recomandam sa alegi acele corpuri de iluminat care se potrivesc cu personalitatea ta. Desi, daca ar fi sa vorbim despre cele mai apreciate modele din ultimii ani, in mod cert am vorbi despre corpurile de iluminat minimaliste, dar si despre cele care pot fi controlate cu ajutorul tehnologiei digitale.

Pot sa economisesc energie cu corpurile de iluminat din living?

Da, poti sa faci economii la factura de energie daca optezi pentru becuri LED. O alta varianta clasica este aceea de a nu folosi mai multa lumina decat ai nevoie.

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.