Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Cum alegi corect lustra pentru living – 10 pasi de urmat

Cum alegi corect lustra pentru living – 10 pasi de urmat

Livingul sau camera de zi este spatiul in care petreci cel mai mult timp alaturi de cei dragi, dar si incaperea in care iti primesti musafirii. Din acest motiv, proiectele de design se concentreaza, de cele mai multe ori, pe aceasta zona. Vorbim despre o zona care trebuie sa transmita ideea de confort, de liniste si relaxare. Daca multi mizeaza pe stilul modern sau industrial de amenajare, altii prefera mai mult variantele cozy. Oricare ar fi preferintele tale, un lucru e cert: fiecare element din incapere trebuie sa faca parte din aceeasi poveste frumoasa, povestea casei tale.

Ne oprim asupra corpurilor de iluminat. Surprinzator sau nu, ele au un rol deosebit in organizarea intregii incaperi. Astfel, un corp de iluminat ales cu grija poate transforma o incapere banala, in una speciala, devenind obiectul central din living. In acest articol vei descoperi cateva sfaturi utile pentru alegerea lustrei din camera de zi.

Lustra led pentru living – 10 pasi de urmat

Inainte de a achizitiona corpurile de iluminat pentru casa ta, este recomandat sa ai in vedere sfaturile specialistilor. Astfel, atunci cand vine vorba despre alegerea unei lustre pentru living, vei descoperi ca ai la dispozitie numeroase variante, precum: lustra cu leduri, lustra led cu telecomanda, lustre vintage etc. Dar care se potriveste perfect cu planurile tale de amenajare? Iata cateva aspecte de care sa tii cont:

  • Stilul de amenajare: In primul rand, va trebui sa tii cont de stilul de amenajare. Daca intreaga ta casa este aranjata in stil modern, atunci poti opta pentru o lustra led, dar si pentru lumini suplimentare, cum ar fi de exemplu, o banda led pe care sa o montezi in jurul televizorului sau in spatele canapelei. Apoi, daca apreciezi mai mult stilul romantic sau stilul cozy, ai putea sa iti indrepti atentia asupra modelelor de lustre cu linii simple.
  • Dimensiunea: Inainte de a face o alegere, gandeste-te putin si la dimensiunea lustrei potrivite. Masoara cu atentie incaperea si tine cont ca o lustra prea mica poate parea nesemnificativa, iar o lustra prea mare poate incarca spatiul. In acest sens e indicat sa optezi pentru lustre moderne de dimensiuni potrivite. Echilibrul face diferenta.
  • Culoarea: Asa cum am stabilit inca de la inceput, lustra din living trebuie sa se potriveasca cu stilul de amenajare. In plus, va trebui sa faca parte din aceeasi paleta cromatica abordata in incapere. In general, astfel de corpuri de iluminat sunt realizate in nuante neutre, precum: alb, negru, bej, crem, maro, dar exista si posibilitatea sa optezi pentru un model in nuante puternice. Daca ai ales ca nuanta predominanta albul sau bejul, poti adauga o pata de culoare cu ajutorul corpurilor de iluminat. Lustrele viu colorate sunt potrivite in acest sens.
  • Luminozitate: Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul este reprezentat de luminozitate. Asigura-te ca noua ta lustra iti ofera lumina de care ai nevoie. De altfel, daca optezi pentru o lustra cu telecomanda, vei avea posibilitatea de a-ti ajusta lumina in functie de propriile preferinte. 
  • Numarul surselor de iluminat: Tine cont si de numarul surselor de iluminat. In general lustrele suspendate sau cele cu mai multe brate, iti ofera posibilitatea de a instala mai multe becuri. Tu de cate ai nevoie?
  • Inaltimea lustrei suspendate: In cazul in care optezi pentru o lustra suspendata, va trebui sa tii cont si de inaltimea cablului. In general, ar trebui sa amplasezi corpurile de iluminat la o distanta de cel putin 2 metri fata de podea. Pe de alta parte, nu trebuie sa-ti faci griji: in general, inaltimea lustrelor este ajustabila. Astfel, poti regla toate corpurile de iluminat din casa, in functie de dimensiuni si preferinte.
  • Calitatea si functionalitatea : Raportul calitate – pret este cel care ne ghideaza alegerile, in general. Pe de alta parte, va trebui sa tii cont de faptul ca o lustra buna va fi realizata din materiale de inalta calitate, aspect ce iti poate asigura faptul ca va trece cu brio testul timpului.
  • Amplasare: Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont este amplasarea lustrei. Daca locuiesti intr-un apartament, atunci varianta optima pentru tine este sa pozitionezi noul corp de iluminat pe mijlocul tavanului. Pe de alta parte, daca locuiesti la casa si beneficiezi de un living open space, va trebui sa stii ca o singura lustra nu iti va oferi toata lumina de care ai nevoie. Drept urmare, ar fi indicat sa optezi pentru mai multe corpuri de iluminat suplimentare.
  • Bugetul: Este recomandat ca, inainte de a face o achizitie, sa stabilesti un buget clar. Asigura-te ca ai in vedere avantajele pe care ti le ofera noua ta lustra pentru living. Preturile pot varia in functie de model, marime, dar si alte caracteristici.
  • Siguranta: Un aspect mai putin intalnit in planurile mici de amenajare este siguranta. Pe de alta parte, vorbim despre cel mai important detaliu pe care ar trebui sa-l ai in vedere. Ai grija ca noua ta lustra sa fie montata corespunzator!

 

Lustre pentru living – 10 sugestii de la Hsmart

Acum stii care sunt pasii de urmat pentru a-ti achizitiona corpurile de iluminat, ceea ce inseamna ca mai ai nevoie doar de un strop de inspiratie. Iata 10 idei pentru lustre led living:

Lustra LED Model H9068/3+3, Cu Telecomanda, 102W, Negru/Auriu

 Lustra Tip Pendul Hsmart 8323/7, Cu 7 Abajururi, 7 X E27, Negru

Lustra LED Dimabila Cu Telecomanda 3 Functii Line 224W Alba

Lustra LED Tip Pendul, Telecomanda, 3 Tipuri De Lumina 160W Negru

Lustra Led Dimabila Cu Telecomanda 3 Functii Si Rgb 160w

Lustra LED 27W Neagra Echivalent 200W

Lustra LED Dimabila Cu Telecomanda 3 Functii RGB Line 132W Alba

Lustra LED Tip Pendul 144W Auriu

Lustra Led Cristal K9 double

Lustra Vintage SPIDER 8 Becuri cu Fasung E27

In concluzie, alegerea lustrelor potrivite poate parea un proces destul de greu la inceput, dar daca te asiguri ca iei in considerare toate detaliile, precum: culoare, stil de amenajare, luminozitate, raport calitate-pret etc, s-ar putea sa gasesti modelul perfect mult mai rapid.

 

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.