Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Corpuri de iluminat pentru bucatarie. Sfaturi pentru alegeri corecte

Corpuri de iluminat pentru bucatarie. Sfaturi pentru alegeri corecte

 

Fiecare incapere de acasa are propria poveste. Bucataria, de exemplu, este locul care aduna intreaga familie in jurul mesei, savurand cele mai gustoase preparate, dar si cele mai interesante discutii. Planurile marete si deciziile importante se clarifica la masa. Din acest motiv, bucataria trebuie sa fie un loc cald si confortabil. De altfel, fiecare element care compune aceasta incepere trebuie sa te inspire in pregatirea celor mai speciale retete.

E important sa stii cum sa alegi corpurile de iluminat pentru fiecare camera, mai ales pentru bucatarie. In cele ce urmeaza, vei descoperi care este diferenta dintre iluminatul general si iluminatul de lucru. De asemenea, ti-am pregatit si o lista cu principalele optiuni pe care sa le ai in vedere atunci cand vorbim despre conceptul de iluminat bucatarie.

Iluminat general in bucatarie

Cauti corpuri de iluminat bucatarie? Retine ca in aceasta incapere este important sa optezi pentru lumina calda. Apoi, asigura-te ca alegi, in prima faza, sursele principale pentru furnizarea energiei electrice. In general, lumina ambientala se monteaza in tavan, in mijlocul bucatariei sau in zona mesei de dining. Ai grija ca toata lumina sa fie dispersata in mod egal in toata bucataria!

Iluminatul de lucru in bucatarie

Iluminatul de lucru este compus din corpuri de iluminat moderne, avand ca rol principal evidentierea anumitor zone, precum: blatul, hota sau aragazul. Vorbim despre acele optiuni de iluminat care se focuseaza in jurul zonelor de gatit, aparte de iluminat general din bucatarie. De altfel, putem spune ca aceste corpuri au o dubla functie – vizibilitate in zonele de lucru si design interesant pentru bucatariile moderne.

Blatul din bucatarie – solutii eficiente de iluminat modern

Inainte de a trece in revista principalele corpuri de iluminat potrivite pentru bucatarie, trebuie sa ne oprim putin asupra blatului de lucru. Daca te afli in plin proces de amenajare pune acest element pe lista cu prioritati. Vei petrece foarte mult timp in aceasta zona a casei si vei descoperi, in timp, cat de necesar este sa ai suficient spatiu pentru toate ustensilele de gatit. Iluminatul blatului de bucatarie este un alt element cheie, un element care iti va asigura confort si ajutor in procesul de pregatire a mesei. Astfel, este indicat sa optezi pentru o lumina cat mai clara, dar care sa nu iti supere vederea.

Corpuri de iluminat potrivite pentru bucatarie

In general, atunci cand vorbim despre iluminarea acestei incaperi, ne gandim la diferite plafoniere led bucatarie, aplice led bucatarie sau lustre bucatarie. Pe de alta parte, exista si alte solutii eficiente, dar mai ales moderne. In functie de stilul de amenajare, poti opta pentru un pendul bucatarie cu design deosebit, pentru corpuri de iluminat pe sina, dar si pentru spoturi led si iluminat pe sina. Astfel, lustrele si plafonierele sunt de preferat pentru iluminatul general, in timp ce pentru iluminatul de accent sau iluminatul de lucru, poti opta pentru variante, precum amenajarea cu banda led pentru bucatarie. Iata recomandarea noastra pentru corpuri de iluminat bucatarie:

LUSTRA LED ULTRA SLIM120CM Scandinavian Design

Corp De Iluminat Led Pendul HSM3004-5Dimabil Lumina Rece/Calda/Neutra

LUSTRA LED ULTRA SLIM120CM Scandinavian Design

Spot Liniar Reglabil Negru 4 X GU10 800mm

Spot Liniar Regrabil Negru 3XGU10 450mm

Kit Banda Led Bucatarie 3 m

Plafoniera 18W Rotunda Simple

Plafoniera 12W Patrata Simple

Pendul LED Sina Magnetica, Lumina Neutra, 5W, Negru

Grila LED Pliabila Sina Magnetica, Lumina Neutra, Incastrata, 6W, Negru

Pendul Lemn Vintage HSM 8260-3

Tips&Tricks: Cum alegi corpurile de iluminat potrivite pentru bucatarie

E important sa stii cum sa alegi corpurile de iluminat potrivite, mai ales ca vrei sa faci o investitie pe termen lung. Iata care sunt principalele elemente de care sa tii cont atunci cand faci o alegere in acest sens:

  • Defineste scopul pe care il va indeplini noul corp de iluminat;
  • Alege un design potrivit care sa se incadreze in stilul de amenajare;
  • Stabileste nivelul optim de iluminare;
  • Verifica daca dimensiunile corpurilor de iluminat corespund cu dimensiunile bucatariei;
  • Stabileste locul in care vei amplasa corpurile de iluminat inainte de a merge la cumparaturi;
  • Verifica eficienta energetica.

Dupa ce ti-ai setat prioritatile, te invitam sa arunci o privire asupra ofertelor hsmart.ro. Ti-am pregatit o gama diversificata de corpuri de iluminat adaptate nevoilor tale de amenajare, precum: plafoniere bucatarie, lustra led bucatarie, pendul bucatarie, corpuri de iluminat pe sina, banda led si accesorii.

Asadar, iluminatul casei tale este un element esential atat pentru confortul zilnic, cat si pentru designul fiecarei incaperi. Alege doar produse de calitate si asigura-te ca intregesc povestea casei tale!

 

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.