Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Smart Home: Conecteaza-te cu propria casa

Smart Home: Conecteaza-te cu propria casa

In ultimii ani, conceptul de casa inteligenta sau casa smart a evoluat cu rapiditate si a devenit realitatea in care traiesc tot mai multi oameni, indiferent de granite si origini. Astazi, smart house inseamna mai mult decat cateva dispozitive interconectate, ci o intreaga retea care iti poate imbunatati considerabil stilul de viata, oferindu-ti control, securitate, dar si tot confortul de care ai nevoie zi de zi. In acest articol, vei descoperi ce este o casa inteligenta, unde gasesti un sistem smart home la pret competitiv, dar si care sunt principalele avantaje oferite de tehnologia moderna.

Ce inseamna conceptul de casa inteligenta?

O casa inteligenta foloseste tehnologia home automation, precum google home assistant pentru a conecta toate dispozitive si sistemele intr-o retea, o retea ce poate fi controlata si monitorizata de la distanta cu ajutorul tabletei, telefonului sau laptopului. O astfel de retea poate include mai multe dispozitive, precum: intrerupatoare inteligente, prize inteligente, statii de incarcare auto, elemente de securitate etc.

Care sunt beneficiile caselor inteligente?

In ceea ce priveste beneficiile, e lesne de inteles ca intregul sistem pentru  automatizare casa vine cu numeroase avantaje asupra traiului de zi cu zi. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

  1. Confort – Cu ajutorul unui kit smart home poti controla iluminatul, aparatura electrocasnica si temperatura chiar si atunci cand esti in vacanta sau la birou. Poti creste temperatura inainte de a ajunge acasa sau poti porni aparatul de cafea inainte de a ajunge in bucatarie. Cu alte cuvinte: confort la tine acasa.
  2. Securitate – Camerele de supraveghere, de exemplu, iti pot oferi o imagine, in timp real, a tot ceea ce se petrece acasa. Poti fi conectat cu casa ta chiar si atunci cand esti la sute de kilometri distanta.
  3. Eficienta energetica – Fie ca vorbim despre un intrerupator smart, un termostat inteligent sau alte sisteme de iluminat, o casa inteligenta consuma doar atat cat este nevoie, in asa fel incat vei economisi energie, reducand pretul facturilor, dar si impactul negativ asupra mediului inconjurator.
  4. Control personalizat – Cu ajutorul aplicatiilor instalate pe diferite deviceuri sau prin intermediul controlul vocal poti gestiona intreaga locuinta mult mai usor.
  5. Personalizare – Imagineaza-ti ca locuiesti intr-o casa mare, iat membrii familiei au diferite nevoi de locuire. Unul prefera o camera mai rece atunci cand doarme, in timp ce altul are nevoie de caldura, unul ar dori sa se relaxeze inainte de somn, in timp ce altul prefera sa munceasca, fiind mult mai productiv odata cu lasarea serii. Conceptul de smart house iti ofera posibilitatea de a seta propria temperatura in camera sau de ajusta intensitatea luminii dupa bunul plac. Totul cu o simpla apasare de buton... simplu si prietenos cu nevoile fiecarui membru din familie.

Tehnologii si dispozitive inteligente: Vezi cateva exemple

Cel mai probabil, ti-ai dat seama ca cea mai remarcabila caracteristica a unei case inteligente este abilitatea de a controla de la distanta temperatura si iluminatul, in functie de propriile preferinte. Iata cateva exemple concrete de sisteme inteligente pentru casa

  1. Termostate inteligente - Un de sistem casa inteligenta include un termostat pentru ajustarea temperaturii. Acesta permite utilizatorilor sa regleze temperatura din interior in functie de ora, de zi sau de activitate. Printre principalele avantaje oferite de un astfel de sistem se numara eficienta energetica, posibilitatea de a controla totul de la distanta, interconectivitate, dar si programarea flexibila. De exemplu, poti opta pentru o temperatura ridicata pe timp de noapte si una mai scazuta pe timp de zi, atunci cand esti plecat de acasa.
  2. Sisteme de iluminat cu control de la distanta – Acum poti ajuta lumina din orice incapere cu ajutorul telefonului mobil. Ai nevoie doar de un device performant, intrerupator smart wifi si de o lustra led sau alte corpuri de iluminat dotate cu tehnologie moderna. De altfel, sistemele de iluminat pot fi programate in asa fel incat sa se aprinda in anumite momente ale zilei, chiar si atunci cand nu esti acasa.
  3. Sisteme smart home cu control vocal - Controlul vocal a revolutionat societatea moderna, fiind chiar un standard inalt de locuire si sistematizare al caselor din zilele noastre. Cu ajutorul comenzilor vocale putem astazi sa gestionam o multime de dispozitive. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, sistemul este insotit de diferiti asistenti vocali. Daca ai auzit de Alexa, Google Assistant sau Apple Siri, cu siguranta ai auzit si de numeroasele comenzi pe care le pot executa acasa. Acestia pot raspunde la diferite intrebari, oferindu-ti informatii pretioase atunci cand esti departe de locuinta. In plus, iti pot trimite actualizari in timp real, iti pot seta alarme, iti pot stabili intalniri si numeroase alte activitati pe care le faceai singur.

Asadar, conceptul de casa inteligenta a schimbat total modul in care interactionam cu locuintele noastre, dar si modul in care ne desfasuram activitatile de rutina. Principalele avantaje oferite de astfel de sisteme sunt: confortul, siguranta, personalizarea si eficienta energetica. Cu alte cuvinte, smart home iti poate schimba total rutina de zi cu zi.

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.