Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Iluminatul minimalist: atunci cand putinul este suficient

Iluminatul minimalist: atunci cand putinul este suficient

Se spune ca traim intr-o societate de consum, o societate care isi doreste mai mult si mai mult, de la o zi la alta. Pe de alta parte, stilul minimalist a cucerit inimile multor oameni dornici sa isi indrepte atentia asupra solutiilor moderne de amenajare – simple, dar complet functionale. Fie ca vorbim despre obiectele de mobilier, decoratiuni sau corpuri de iluminat, minimalismul subliniaza frumusetea pura, aducand in lumina esenta fiecarui obiect din incapere. In cele ce urmeaza, vei descoperi care sunt principalele caracteristici ale acestui stil, cum se traduc in zona de iluminat, dar si cum poti sa alegi corpurile de iluminat potrivite pentru acasa.

Ce inseamna stilul minimalist?

Pentru a intelege cat mai bine ceea ce inseamna stilul minimalist, va trebui sa pornim de ideea generala sustinuta de tot mai multi specialisti in domeniu: ,,less is more” – in traducere ,, mai putin este mai mult”. De altfel, multi tind sa concluzioneze ca minimalismul inseamna atunci cand ,,putinul este destul”. Pe langa estetica si functionalitate, stilul minimalism ofera si o senzatie placuta de confort. Astfel, daca te afli in plin proces de reamenajare, poti opta pentru un lampadar, o lampa led sau oricare alte corpuri iluminat cu design minimalist.

Caracteristicile stilului minimalist

Ideal pentru locuintele de mici dimensiuni, dar si pentru cele spatioase, stilul minimalist este caracterizat prin rafinament, eleganta, simplitate si bun gust. Sigur ca un spatiu mic va avea nevoie de o amenajare cat mai aerisita pentru a crea senzatia de spatiu, dar asta nu inseamna ca nu poti aborda acest stil si in cazul incaperilor generoase. Iata cateva caracteristici ale stilului minimalist:

  • Forme simple;
  • Elemente de bun gust, complet functionale;
  • Paleta de culori neutre;
  • Elemente decorative simple, dar si putine;
  • Obiecte de mobilier deosebite si corpuri de iluminat moderne;
  • Combinarea materialelor si texturilor cu efect vizual placut.

Iluminatul minimalist – Cum alegi corpurile de iluminat potrivite

Inainte de toate, trebuie sa stii ca iluminatul minimalist porneste, in esenta, de la valorificarea luminii naturale. Lasa soarele sa patrunda in casa ta si opteaza pentru perdele si draperii din materiale fluide, in nuante placute de bej crem sau alb. Pentru a maximiza si mai mult lumina naturala, ai putea sa ai in vedere suprafetele reflectante si nuantele naturale de lemn – folosite atat pentru podea, cat si pentru principalele obiecte de mobilier. Apoi, fie ca vorbim despre sursele de iluminat baie, iluminat bucatarie, iluminat living sau dormitor, va trebuie sa ai in vedere cateva aspecte esentiale:

  • Alege corpuri de iluminat cu linii curate, cu forme geometrice, cu un volum armonios, departe de a se transforma in elemente impozante;
  • Foloseste o paleta de culori neutra si opteaza pentru corpuri de iluminat ce ofera o lumina calda, mai ales pentru spatiile de relaxare. In acest sens, poti opta atat pentru sursele de iluminat general, cat si pentru cele de accent;
  • Foloseste spoturi sau aplice led pentru a directiona lumina spre punctele de interes din incapere, fara sa incarci spatiul.

 

Cum amenajezi casa in stil minimalist? Reguli de baza in design interior

Inainte de a incepe proiectul de amenajare, asigura-te ca ai gasit un magazin cu corpuri iluminat moderne, potrivite stilului minimalist. Apoi, tine cont de principiile de baza:

  • Elimina lucrurile pe care nu le folosesti. In caz contrar, vei umple spatiul cu elemente inutile;
  • Axeaza-te pe obiecte de mobilier, corpuri de iluminat si decoratiuni putine. Astfel, vei crea un spatiu aerisit, chiar si intr-o incapere de mici dimensiuni;
  • Corpurile de iluminat si obiectele de mobilier trebuie sa aiba linii simple;
  • Foloseste culori care se combina armonios intre ele, culori neutre, cu accent pe clasicul alb;
  • Opteaza pentru spatii deschise, precum: living open-space, holuri fara usi si camere cu suprafete vitrate mari;
  • Imbratiseaza conceptul de depozitare inteligenta si asigura-te ca majoritatea lucrurilor se afla in sertare, nu in exterior, in aria vizuala.

BONUS: 10 corpuri de iluminat in stil minimalist – inspiratie de la HSMART

Pentru a-ti usura decizia de achizitie, am creat o lista cu 10 recomandari de la HSMART - magazin iluminat ce te intampina cu o gama diversificata de modele, simple, eficiente si potrivite stilului minimalist de amenajare. Arunca o privire:

Aplica LED Nordic cu 3 Tipuri De Lumina, 72W, Negru

Aplica LED Liniara cu 3 Tipuri De Lumina, 24W, Auriu

Aplica LED Nordica 3 Tipuri De Lumina, 36W, Auriu/Negru

Aplica Led 3929 BK+WH 80CM

Lustra Led Hsmart 8312/28 Neagra

Lustra Led Dimabila Bucatarie 120 W Neagra Dimabila Lumina Rece/Calda/Neutra

Pendul Cristal Scarlett - 9 becuri

Lustra Cristal Scarlett - 12 becuri

Pendul HSM30 Negru

Aplica LED Interior Liniara 50cm 12W Neagra Lumina: Calda Naturala Rece

La final, nu iti ramane decat sa decizi daca stilul minimalist de amenajare ti se potriveste sau nu. Apoi, va trebui sa alegi corpurile de iluminat care ti-au atras atentia si sa te bucuri de noua imagine a casei tale – simpla si complet functionala. Spor la cumparaturi!

 

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.