Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Fa cunostinta cu tehnologia - Ce inseamna SMART HOME si cum te influenteaza

Fa cunostinta cu tehnologia - Ce inseamna SMART HOME si cum te influenteaza

Conceptul de smart home devine tot mai popular in randul familiilor moderne. Astfel, cu ajutorul tehnologiei putem azi sa controlam rapid si de la distanta diferite echipamente si dispozitive din casa. E simplu si, mai ales, confortabil sa primesti ajutorul gadgeturilor moderne in rutina de zi cu zi. Citeste acest articol pana la final, daca vrei sa afli cum iti poate influenta viata acest concept nou: casa smart. Aseaza-te confortabil pe canapea pentru ca ti-am pregatit si o scurta lista cu cele mai indragite produse si accesorii smart.

Avantajele oferite de SMART HOME

Pentru inceput, trebuie sa bifam cele mai importante 3 avantaje pe care ti le ofera tehnologia moderna. Esti pregatit?

  • Confort – Traim intr-o lume tot mai activa din punct de vedere social, suntem tot timpul pe drumuri si, de cele mai multe ori, simtim ca timpul se comprima de la o zi la alta. Acesta este si motivul pentru care am inceput sa apreciem tot mai mult senzatia de confort oferita de propria casa. Astfel, cu ajutorul echipamentelor smart, poti automatiza anumite sarcini, precum: ajustarea luminii din diferite incaperi, programarea prizelor inteligente, ajustarea temperaturii din dormitor etc.
  • Siguranta – Pentru ca traim intr-o societate moderna, nevoia de siguranta a devenit o nevoie primara pentru tot mai multi dintre noi. Astfel, iti poti indrepta atentia catre diferite echipamente, cum ar fi, de exemplu, senzorii de miscare. Iti amintim ca totul se controleaza din telefon sau de pe tableta.
  • Eficienta energetica – Atunci cand preiei controlul iluminatului din casa, preiei si controlul facturilor de energie. De altfel, cu ajutorul sistemelor smart home, poti controla sistemul de incalzire si racire de acasa. Interesant, nu?

 

Smart Home – idei inteligente pentru familii moderne

Incepe sa-ti surada si tie ideea de a avea o casa smart? Atunci, ai ajuns in locul potrivit. In cele ce urmeaza, vei descoperi cateva exemple prietenoase cu planurile tale de familie:

  • Priza inteligenta si intrerupatoare tactile – Cele mai bune exemple in acest caz sunt prizele inteligente. Trebuie sa stii ca o priza smart poate fi controlata de la distanta, cu ajutorul unor aplicatii, care se instaleaza, de obicei, pe telefonul mobil. Astfel, poti controla diferite dispozitive de acasa (aparate de aer conditionat, calorifere electrice, corpuri de iluminat etc) chiar si atunci cand esti la birou. Apoi, intrerupatoarele tactile sunt nelipsite din noile proiecte de amenajare, impresionand atat prin functionalitate, cat si prin design. Un intrerupator smart functioneaza prin atingere si, de asemenea, poate fi controlat de la distanta. Astfel, ai posibilitatea sa ajustezi intensitatea luminii din camera direct din aplicatie. Iata cateva sugestii smart:

Priza Programabila cu Usb

Shelly Priza inteligenta Shelly Plug S cu monitorizare consum, WiFi, control aplicatie

Intrerupator tactil triplu

Intrerupator tactil simplu S1

 

  • Home assistant si termostate ambient – Cu ajutorul home assistant poti automatiza intreaga ta casa. De exemplu, poti seta termostatul sa reduca temperatura in perioada in care nu esti acasa, pe timp de iarna si sa o creasca, in mod automat, atunci cand te intorci de la birou. Astfel, daca dispui de un termostat ambient, poti fi convins ca vei economisi bani, pe termen lung, in timp ce vei contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului. Nu ai idee cat de usor e sa iti setezi temperatura din casa direct de pe telefonul mobil! Practic, e atat de simplu…cat ai zice ”smart”. Uite cateva recomandari:

Kit Home Assistant

Kit Home Assistant

 

Termostat Wi-Fi pentru incalzirea electrica in pardoseala

Hub Gateway Smart Home Multi Mode Zigbee 3.0 Bluetooth BLE Mesh Tuya

 

  • Statii pentru incarcarea masinilor electrice – O casa inteligenta sau, asa cum mai este cunoscut, conceptul de smart house inseamna si integrarea unei statii de incarcare pentru masina electrica. Cum acesta este viitorul in materie de autoturisme, odata instalata acasa, o statie de incarcare iti poate oferi numeroase beneficii, precum: confort si rapiditate. In plus, pe termen lung, poti observa ca vei economisi chiar si bani, prin reducerea costurilor cu incarcarea. Te-am facut curios? Regasesti, mai jos, cateva optiuni smart:

 Statie de incarcare masini EV Wallbox eNext 7.4 kW monofazica, cablu 5m

Statie incarcare EV, ABB Terra AC 22 kW, trifazica, cablu 5 metri, fisa type2, RFID, 4G

Statie de incarcare masini electrice EV 11 kW trifazica, cablu 5m, Wallbox eHome

 

Asadar, conceptul de smart home sau casa inteligenta poate deveni cel mai bun prieten al tau. Fie ca vorbim despre controlul luminii sau temperaturii de acasa ori despre pornirea sau oprirea anumitor dispozitive de la distanta, e interesant cum poti realiza o multime de activitati cu o simpla glisare a telefonului mobil. De altfel, hsmart.ro iti pune la dispozitie numeroase alte alternative smart pentru un stil de viata modern: retelistica, incuietoare inteligente, sisteme audio etc. Intra pe site si descopera-le pe toate!

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.