Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Cum iluminezi corect holul? 💡 Sfaturi si idei de la Hsmart.ro

Cum iluminezi corect holul? 💡 Sfaturi si idei de la Hsmart.ro

Holul este foarte important pentru casa ta, fie ca vorbim despre un micut si cochet apartament, fie ca vorbim despre o casa mare cu mai multe incaperi. Din pacate, foarte mult persoane neglijeaza acest spatiu sau il lasa in plan secundar, in functie de prioritatile pe care le au. Pe de alta parte, realitatea s-arr putea sa te surprinda. Holul este prima incapere in care pasesti atunci cand ajungi acasa, dar si modalitatea prin care locuinta ta le spune „bun venit!” oaspetilor.

Imagineaza-ti cum ar fi ca dup 8 ore de munca cu task-uri complicate si sedinte tensionante, la care adaugi alte 2 ore in trafic, ajungi acasa, iar in momentul in care deschizi usa te intampina o atmosfera trista – un hol cu elemente care fac parte din diferite stiluri de amenajare, inghesuit si neiluminat. Alese cu grija, corpurile de iluminat pot transforma un hol banal intr-unul demn de admirat, perfect instagramabil. Iata cateva idei de la hsmart.ro

Iluminare hol interior – tipuri de iluminat

Daca ti-ai facut un obicei din a citi cu drag blogurile noastre, inseamna ca stii deja ca exista mai multe tipuri de iluminat. Din acest motiv exista si o gama diversificata de corpuri de iluminat pentru hol, de la aplice si benzi led, pana la lustre hol si plafoniere hol de diferite forme si dimensiuni. Fie ca vorbim despre locuintele mari sau despre cele micute, este important sa profiti la maxim de lumina naturala, iar specialistii in design interior recomanda montarea unei oglinzi pentru a maximiza efectul de lumina. Sigur ca nu te poti bucura de energia soarelui pe tot parcursul zilei, de aceea e esential sa suplimentezi lumina cu ajutorul corpurilor de iluminat. In privinta acestora, va fi necesar sa alegi un stil care ti se potriveste si, bineinteles, sa fii convins ca lumina aleasa va influenta in mod direct culoarea peretilor, parchetului si culoarea elementelor decorative. Citeste aici despre diferenta dintre lumina calda si lumina rece. In ceea ce priveste tipurile de iluminat, iti propunem sa iti indrepti atentia atat asupra corpurilor de iluminat general, cat si decorativ si ambiental.

Iluminat general in holul tau

Cele mai multe imagini cu holuri moderne aduc in prim plan corpuri de iluminat volumetrice, bazate pe tehnologia led ori corpuri de iluminat subtile care folosesc aceeasi tehnologie. Alege unul dintre modelele de plafoniere hol sau monteaza o lustra led hol pe tavan. Sigur, daca spatiul iti permite, poti crea un efect vizual cu ajutorul unor aplice hol. Oricare ar fi preferintele tale, asigura-te ca ai suficienta lumina pe timp de noapte. Pe www.hsmart.ro gasesti corpuri de iluminat holuri la preturi atractive, potrivite pentru dorintele tale de amenajare.

Iluminatul decorativ si ambiental pentru hol

Atunci cand facem referire la o aplica pentru peretele din hol, la candelabre, plafoniere sau lustre, vorbim despre sursele de iluminat general, acelea care indeplinesc, in primul rand, rol functional. Pe de alta parte, daca iti doresti sa aduci o nota personala holului tau si sa creezi o atmosfera plina de farmec, atunci poti completa corpurile de iluminat cu ajutorul benzilor led. Ideale atat in hol, cat si in alte spatii de acasa, benzile vor pune in valoare orice obiect de mobilier sau coltisor al cuibului tau. Daca in living poti monta benzi led in spatele canapelei sau altor corpuri de iluminat, in hol poti opta pentru linii fine pe perete sau pe tavan, printre riflaje sau in spatele corpurilor de mobilier. Uite cateva surse de inspiratie de la hsmart.ro:

Realizeaza un punct focal in holul tau

Nicaieri nu-i mai bine ca acasa, oriunde ai merge in lumea mare, iar holul este incaperea considerate a fi o carte de vizita pentru intreaga locuinta. E de ajuns sa pasesti intr-un hol cu stil pentru a-ti da seama ce incaperi vei descoperi la doar cativa pasi distanta. Daca iti doresti sa creezi un spatiu primitor, atunci iti propunem sa te concentrezi asupra unui punct focal. Concret, poti alege o piesa care sa concentreze toata atentia si care sa dea tonul in ceea ce priveste amenajarea intregului spatiu. O alegere ideala poate fi un corp de iluminat expresiv, precum un pendul sau o lustra pandantiv.

Iluminat hol: Sfaturi de amenajare

Dupa ca alegi corpul de iluminat potrivit pentru holul tau si te decizi asupra surselor de iluminat ambiental, poti lua in calcul si alte idei de amenajare, precum:

  • Monteaza in hol o consola, deasupra careia sa instalezi o lampa cu lumina calda;
  • Alege doar corpuri de iluminat de mobilier de dimensiuni reduse, in asa fel incat sa nu aglomerezi spatiul;
  • Creeaza impresia de lumina cu ajutorul oglinzilor;
  • Daca spatiul iti permite, alege si cateva plante verzi pentru noul tau hol;
  • Opteaza pentru culori neutre si nuante placute de lemn in amenajare. In acest fel vei crea senzatia de caldura si atmosfera primitoare.

In loc de concluzie, iti reamintim ca holul este prima incapere in care pasesti inainte de a ajunge acasa. De aceea este important sa nu lasi amenajarea acestuia pe ultima suta de metri. Alege un cuier cu pantofar in nuante placute de lemn, pune si o console intr-un colt si nu uita de corpurile de iluminat. Sigur, pentru a aduce o nota primitoare, poti opta inclusiv pentru plante decorative si alte elemente de design. In linii mari, lumina trebuie sa fie una placuta, care sa nu-ti oboseasca ochii, dar care sa-ti pastreze totusi caracterul functional. Din acest motiv, specialistii in design interior recomanda un mixt intre corpuri de iluminat general si corpuri de iluminat decorativ si ambiental.

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.