Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Corpuri de iluminat pentru camera copiilor: Sfaturi si modele de la hsmart.ro

Corpuri de iluminat pentru camera copiilor: Sfaturi si modele de la hsmart.ro

In sfarsit a sosit ziua cea mare! Toata familia incepe procesul de amenajare. Daca toate celelalte incaperi de acasa pot prinde culoare in cateva clipe, camera copilului are nevoie de un plan mult mai complex. Vorbim despre un spatiu magic, un loc plin de inspiratie, un adevarat univers al copilariei. Fiecare detaliu, de la obiectele de mobilier, pana la decoratiuni si alte elemente trebuie sa intregeasca un spatiu personalizat, colorat si fermecator. Una din cele mai importante alegeri pe care le vei face este iluminatul. Da, corpurile de iluminat pentru copii joaca un rol esential in conturarea unui cadru de poveste, dar si unui cadrul prielnic pentru orele in care prichindelul tau isi face lectiile. In cele ce urmeaza, vei descoperi cateva elemente esentiale de care ar trebui sa tii cont inainte de a porni la cumparaturi. In plus, iti vom arata cateva modele interesante pentru prichindei fericiti.

Ce corpuri de iluminat poti instala in camera copilului?

Pentru a ilumina cat mai corect camera copilului, trebuie sa tii cont de dimensiunile acesteia. De exemplu, intr-o incapere spatioasa cu tavan inalt, poti opta pentru diferite lustre pentru camera copii sau pentru corpuri de iluminat pentru copii voluminoase si cu aspect atragator. Pe de alta parte, daca dimensiunile camerei nu sunt atat de generoase, poti alege o plafoniera pentru camera copii, o plafoniera cu diferite insertii jucause sau chiar un model pictat cu imagini din desenele animate preferate.

Fie ca alegi o aplica pentru copii, o lustra sau un pendul de diferite dimensiuni, acestea trebuie sa fie realizate din materiale calitate, dar si din culori si imprimeuri vesele, specifice varstei lor. Poti lua in calcul toate celelalte elemente din incapere si sa conturezi o intreaga poveste. Poti alege 2 nuante care sa defineasca intregul spatiu sau poti opta pentru o varietate de culori, pentru un curcubeu al fericirii. Ca idee, intr-o camera de printese, poti alege o lustra pentru camera fete in nuante de roz, olive sau galben pal. Intr-o camera pentru baietei, albastrul se potriveste excelent, dar si nuantele placute de orange sau verde intens.

Sfaturi pentru alegeri potrivite

Preferi lustrele pentru copii sau iti plac mai degraba plafonierele pentru copii? Oricare ar fi modelul ales de tine, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale, precum:

  • Pune siguranta mai presus de design – Alege corpuri de iluminat fara colturi ascutite sau parti care pot fi smulse cu usurinta;
  • Alege un corp de iluminat cu lumina calda pentru ora de lectura in pijamale. Stii deja ca nu este recomandat sa-l tii foarte mult in fata ecranelor, dar ceea ce poate nu stiai este faptul ca lumina calda poate contribui la starea de liniste si poate influenta intr-un mod pozitiv somnul prichindelului tau;
  • Opteaza pentru lumina reglabila pentru alte activitati – Pe de alta parte, lumina rece sporeste productivitatea si capacitatea de concentrare, fiind ideala pentru birouri si spatii de lucru. Alege corpuri de iluminat pentru camera copilului cu lumina reglabila. In acest fel, puteti ajusta temperatura acesteia in functie de activitatile desfasurate pe parcursul zilei;
  • Creeaza o poveste si un univers magic – Nu e usor sa-i convingem pe cei mici sa doarma singuri, in camera lor, dar putem apela la diferite trucuri. Opteaza pentru corpuri de iluminat cu forme de personaje preferate, precum stele, animale sau personaje de desene animate. Acestea nu sunt doar surse de lumina, ci si prieteni in povesti si jocuri;
  • Opteaza pentru lumina colorata – Pentru un plus de efect, poti opta pentru amenajarile cu benzi LED. Alege benzi colorate cu telecomanda si diferite functii de culoare. In acest fel vei ilumina rafturile cu jucarii, tablourile si dulapurile din camera prichindelului tau intr-un mod cat mai creativ, dar si atractiv pentru micutul explorator.

Ce trebuie sa eviti atunci cand montezi corpuri de iluminat in camera copilului?

Inainte de a descoperi cateva modele potrivite pentru a aduce lumina in camera micutului tau, trebuie sa stii si care sunt elementele pe care ar trebui sa le eviti atunci cand montezi corpurile de iluminat. Iata cateva dintre acestea:

  • Evita sa montezi corpuri de iluminat cu fire expuse;
  • Evita becurile cu lumina puternica, acestea pot obosi foarte mult ochii;
  • Evita becurile care se incalzesc foarte tare pentru a elimina riscul accidentarilor.

Corpuri de iluminat pentru copii: 5 modele recomandate de hsmart.ro

Inainte de concluzie, te invitam sa explorezi modelele recomandate de Hsmart. S-ar putea sa-ti devina sursa de inspiratie.

Lustra copii EGLO LALELU

Lustra copii EGLO SAN CARLO

Plafoniera copii EGLO RUFFO

Pendul copii EGLO LALELU

Pendul copii EGLO SAN CARLO

Asadar, alegerea corpului de iluminat potrivit pentru camera copilului tau este o ocazie de a crea un spatiu in care copilul sa creasca, sa se joace si sa se simta in siguranta. Asigura-te ca alegi modelul preferat de micutul tau si ofera-i posibilitatea de a se simti cat mai confortabil in propria camera.

 

 

 

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.