Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Corpuri de iluminat in stil modern. Sfaturi de amenajare

Corpuri de iluminat in stil modern. Sfaturi de amenajare

In sfarsit! Ai achizitionat locuinta la care ai visat in ultima perioada, iar acum nu trebuie decat sa incepi proiectul de amenajare. Pentru ca acasa trebuie sa fie locul in care sa te simti cel mai bine, sa te deconectezi de agitatia urbana si sa te bucuri de tot confortul de care ai nevoie, alegerile pe care le faci in materie de design trebuie sa se potriveasca cu stilul tau de viata. Daca apreciezi modernismul si iti place sa fii la curent cu noile tendinte, dar si cu noile tehnologii, atunci corpurile de iluminat in stil modern trebuie sa se regaseasca pe lista de cumparaturi. In acest articol, vei descoperi cateva sfaturi utile pentru amenajarile cu corpuri de iluminat moderne.

In ce consta stilul modern de amenajare?

Inainte de a discuta despre lustre moderne, candelabre si alte corpuri de iluminat, trebuie sa stii ce inseamna stilul modern in amenajarile interioare. Ei bine, acesta poate fi reprezentat de un design minimalist, cu linii simple sau de un design eclectic cu elemente contemporane. E foarte important sa stabilesti inca de la inceput care sunt preferintele tale. In acest fel, vei alege doar corpuri de iluminat care se potrivesc cu intregul decor de acasa. Iata prin ce este caracterizat stilul modern de amenajare, la modul general:

  • Linii simple, fara detalii sau ornamente volumetrice si expresive;
  • Forme geometrice;
  • Materiale fine, precum: sticla si plastic cu finisaje lucioase. Cromul si nichelul sunt vedetele stilului modern de amenajare.

Reprezentative pentru acest stil sunt si culorile carcaselor. Daca vrei sa ai un living modern si, in general, o casa care beneficiaza de iluminat modern, atunci opteaza pentru culori neutre, precum: negru, alb, gri, argintiu si auriu. Ne referim aici la culorile carcaselor corpurilor de iluminat.

Iluminat general vs iluminat ambiental

Fie ca vorbim despre sursele de iluminat modern sau despre alte optiuni de amenajare, este important sa iti creionezi un plan pentru fiecare incapere de acasa. Asigura-te ca treci pe lista atat iluminatul general, cat si sursele de accent si iluminat ambiental. Concret, iluminatul general poate fi reprezentat de lustre moderne pentru living, aplice moderne sau alte corpuri de iluminat care ofera vizibilitate in toata camera. Iluminatul de accent evidentiaza anumite zone sau obiecte. De exemplu, poti alege pendule moderne pe care sa le montezi deasupra blatului de bucatarie. Apoi, daca vrei sa creezi o atmosfera vibranta, poti lua in calcul si variantele de iluminat ambiental. Vorbim aici despre spoturi si benzi led moderne  cu lumina calda, rece ori colorata. In baile moderne, de exemplu, banda led din spatele oglinzii este un detaliu care evidentiaza foarte bine dorinta proprietarilor de a se alinia la noile standarde de locuire.

Experimenteaza noile tehnologii

Fie ca vorbim despre sufrageriile moderne sau despre o  amenajare de living mic cu bucatarie open space, tehnologia trebuie sa faca parte din planul tau. Acum, cu ajutorul tabletei sau telefonului mobil, poti controla iluminatul, dar si alte elemente de acasa. Ne oprim asupra luminii si iti propunem sa optezi pentru lustre led cu telecomanda si mai multe tipuri de lumina in camerele in care obisnuiesti sa-ti petreci mare parte din timp. Cu ajutorul tehnologiei poti schimba culoarea, dar si intensitatea luminii fara sa te deplasezi catre intrerupator. Uite si cateva exemple:

Lustra LED Cu Telecomanda, 3 Tipuri De Lumina, Inaltime Reglabila, 160W, Negru

Lustra Cu Telecomanda, 3 Tipuri De Lumina, Intensitate Reglabila, 228W, Negru

Lustra LED Dimabila Cu Telecomanda 3 Functii Circle Gold 120W

Lustra LED HSM9058/S1, Cu Telecomanda, 3 Tipuri De Lumina Plus Lumina RGB

Lustra LED HSM9059/S2, Cu Telecomanda, 3 Tipuri De Lumina

Alege becurile LED

Sursele de iluminat cu led nu sunt doar moderne, ci si ecologice si prietenoase cu bugetul familiei tale. Cele mai multe amenajari interioare se bazeaza pe tehnologia LED. Astfel de corpuri de iluminat ofera o gama diversificata de nuante si culori, oferindu-ti ocazia de a crea efecte spectaculoase si un cadru placut in orice incapere. Opteaza pentru amenajari interioare cu becuri led!

Despre echilibru in stilul modern de amenajare

Acasa nu este locul in care te simti confortabil doar pentru ca este locul tau. Sunt si alte aspecte care iti pot oferi acea senzatie de confort, iar unul dintre acestea este echilibrul. Odata ce ai optat pentru decoratiuni interioare pentru living sau orice incapere, asigura-te ca acestea se potrivesc cu intreaga poveste a casei. Concret, corpurile de iluminat trebuie sa se potriveasca cu paleta de culori a peretilor si pardoselii, precum si cu celelalte elemente de design, cum ar fi, de exemplu, mobilierul, perdelele si covoarele. Sa alegi elemente din mai multe stiluri de amenajare nu e tocmai o alegere potrivita.

Saturi pentru alegerea corpurilor de iluminat

Inainte de incheiere, ti-am pregatit o lista cu cateva sfaturi utile pentru a alege corpurile de iluminat de la Hsmart:

  • Stabileste nevoile de iluminare – De cate corpuri de iluminat ai nevoie? Optezi doar pentru iluminatul general sau vrei sa explorezi si variantele de iluminat ambiental si iluminat de accent?
  • Stabileste bugetul – Acest pas te poate ajuta sa ajungi mult mai rapid la articolele potrivite cu planurile familiei tale.
  • Stabileste marimea si proportiile corpurilor de iluminat – Ai grija, un candelabru mult prea mare poate domina o incapere de mici dimensiuni.
  • Alege temperatura de culoare – Opteaza pentru surse de iluminat care ofera o temperatura de culoare adecvata pentru fiecare camera. Vezi aici diferenta dintre lumina calda si lumina rece.

Asadar, corpurile de iluminat in stil modern pot schimba total aspectul  locuintei tale. Alege-le pe cele potrivite si lasa-le sa contureze o noua poveste pentru acasa!

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.