Salt la conținut

hsmartro

Căutați

Amenajarea unei bai mici: Sfaturi si recomandari de la HSmart.ro

Amenajarea unei bai mici: Sfaturi si recomandari de la HSmart.ro

Baia este locul in care te deconectezi de stresul cotidian, odata ce ajungi acasa si pui pe pauza termenele limita si task-urile interminabile de la birou. Indiferent ca vorbim despre o baie cuprinzatoare, o baie micuta de apartament sau o baie de serviciu, amenajarea acesteia iti poate da ceva batai de cap. Si totusi, baile mari iti ofera posibilitatea de a intreaga toate obiectele de mobilier si corpurile de iluminat pe care ti le doresti acasa, fara sa faci compromisuri si fara ca aceasta incapere sa para una aglomerata, lipsita de aer si de stil. Dar cum faci sa amenajezi o baie mica in asa fel incat sa creezi impresia de spatiu si sa ai suficiente spatii de depozitare pentru toate lucrurile tale? Hai sa-ti dam un mic indiciu: cu ajutorul corpurilor de iluminat pentru baie. Descopera, in cele ce urmeaza, cum amenajezi o baie moderna mica.

Stabileste bugetul

Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a duce la bun sfarsit un intreg plan de amenajare este acela de a stabili un buget. Ia in calcul atat corpurile de mobila si grupurile sanitare, cat si oglinzile, corpurile de iluminat, decoratiuni si alte accesorii de care ai nevoie zi de zi. Fara un buget stabilit, s-ar putea sa te trezesti fata in fata cu anumite decizii nepotrivite pentru noua ta baie.

Alege paleta cromatica

Fie ca vorbim despre bai mici si cochete sau bai mai mari, paleta cromatica face referire atat la gresie si faianta, cat si la culoarea lavabilei. In ceea ce priveste ideile de amenajare pentru bai mici de apartament, este ideal sa optezi pentru culori neutre sau deschise. Poti opta pentru o usoara diferenta dintre nuanta gresiei si nuanta faiantei pentru a crea impresia de spatiu. De altfel, pentru peretele din jurul dusului poti alege chiar si placi mari din marmura, desi se spune ca acestea nu reprezinta o alegere fericita pentru baile mici. Daca alegi culori placute si te rezumi doar la acest spatiu, vei face o alegere ideala, dar si moderna in acelasi timp. Apoi, paleta cromatica se refera inclusiv la corpurile de iluminat, mobilier si alte detalii din baia ta. Poti  opta pentru corp de iluminat baie in stil industrial – potrivit mai ales pentru baile cu marmura alba si accente de negru,dar si pentru spoturi si benzi led pentru bai mici moderne.

Mobilier suspendat pentru un plus de spatiu

Fie ca vorbim despre dulapuri, lavoar sau toaleta, alege ca toate acestea sa fie suspendate. In acest fel, vei crea senzatia de spatiu si, mai mult decat atat, iti va fi mult mai usor sa pastrezi curatenia. Exista numeroase idei de amenajare baie care propun aceasta varianta.

Opteaza pentru un dus walk-in

In general, atunci cand vorbim despre baie, ne imaginam o cada mare, plina cu spuma si sare colorata, perfecta pentru a te deconecta de stresul de la birou. Pe de alta parte, in baile de mici dimensiuni, cele mai potrivite sunt dusurile walk-in. In acest fel, vei avea suficient spatiu pentru a monta corpuri de mobilier si corpuri de iluminat volumetrice, in timp ce incaperea ramane una primitoare, fara sa ofere senzatia de sufocare.

Alege oglinzile potrivite

Chiar daca urmeaza sa amenajezi o baie de serviciu, oglinda are un rol cheie in tot proiectul de design. Aceasta ajuta la reflectarea luminii, oferind senzatia de spatiu. In plus, noile modele disponibile pe piata iti ofera posibilitatea de opta pentru o oglinda cu led si alte functii inteligente, precum ajutarea luminii.

Ilumineaza-ti baia corespunzator

Exista numeroase modele de bai si numeroase idei de amenajare bai mici de apartament, ceea ce inseamna ca nu vei duce lipsa de inspiratie. In plus, in toate baile moderne se axeaza pe iluminatul eficient si functional. Uite cateva exemple concrete pe care le poti aplica si tu in baia de acasa, vorbim despre corpuri de iluminat baie pentru incaperi de dimensiuni reduse:

  • Plafoniere led

In general, sursele de iluminat baie cu led sunt cele mai apreciate pentru eficienta energetica, dar si pentru longevitate, astfel ca iti poti indrepta atentia catre o plafoniera led pe care sa o montezi in mijlocul tavanului, in asa fel incat lumina sa fie disperasata in mod egal in toata incaperea.

  • Amenajare cu benzi led

Pentru un plus de lumina, dar si pentru a crea impresia de spatiu aerisit, modern si curat, poti lua in calcul amenajarile cu benzi led. In general, este recomandat ca in baie sa optezi pentru lumina rece. In general, acest tip de lumina este folosit in incaperile care necesita mai multa atentie din partea noastra. Curios sa afli mai multe detalii? Descopera aici diferenta dintre lumina calda si lumina rece.

  • Spoturi led pentru baie

De asemenea, pentru un plus de lumina, dar si pentru o tusa personala, poti miza pentru amenajarile cu spoturi led. Acestea se potrivesc in orice incapere de acasa, inclusiv in baie – in jurul oglinzii sau pe tavan.

Asadar, indiferent de dimensiunile pe care le are, baia ta de acasa poate arata exact ca baile pe care le admiri adesea in revistele de specialitate. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti stabilesti bugetul, sa alegi corpurile de mobilier potrivite si sa pui pe primul loc iluminatul. Odata ce baia ta este iluminata corespunzator, va oferi senzatia de spatiu si curatenie. In plus, cu ajutorul benzilor led si noilor surse de iluminat, poti crea sisteme complexe si personalizate, adaptate nevoilor tale de a amenajare chiar si atunci cand vorbim despre o baie micuta.

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.