Salt la conținut

hsmartro

Căutați

5 sfaturi pentru alegerea iluminatului exterior

5 sfaturi pentru alegerea iluminatului exterior

Iluminatul de exterior trebuie sa faca parte din lista ta cu prioritati, mai ales odata cu venirea toamnei. Daca te-ai mutat recent si nu ai apucat inca sa faci lista de cumparaturi pentru a-ti ilumina curtea si terasa, atunci ai ajuns in locul potrivit. In randurile urmatoare, vei descoperi care sunt pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a achizitiona corpurile de iluminat potrivite cu atmosfera de acasa. Sigur ca in sezonul rece petreci mai mult timp la interior, in fata semineului cu o ciocolata calda delicioasa in mana, insa e aproape imposibil sa nu iti doresti sa te bucuri cateva minute de linistea serii la aer curat. In plus, odata ce inaintam in sezonul rece, cerul se intuneca mult mai rapid si iti va fi imposibil sa te misti prin curte fara o sursa de lumina. Cu alte cuvinte, fie ca vorbim despre corpuri de iluminat exterior rustice ori despre aplice de exterior moderne, acesta sunt realizate cu dublu rol – functional si estetic. Hai sa vedem cum poti crea din casa...acasa, chiar si atunci cand vine vorba de exterior.

Calculeaza-ti bugetul

Asa cum ai inteles, alese cu atentie, corpurile de iluminat exterior pot schimba total aspectul din curte, terasa sau gradina si chiar pot crea o atmosfera de poveste. Pe de alta parte, e important sa stabilesti inca de la inceput un buget. Stii ca nu este suficient sa optezi doar pentru o aplica fatada, ci pentru un set de aplice exterior, corpuri de iluminat ce pot fi completate cu usurinta de lampi de exterior sau felinare exterior. Odata ce ai stabilit inca de la inceput planul de amenajare, costurile totale nu ar trebui sa te ia prin surprindere. Tu stii deja ce nevoi ai, dar si care sunt preturile din piata. Un bun sfat in acest sens ar fi si sa alegi corpurile de iluminat exterior in acelasi timp. In acest fel, vei alege doar produse care fac parte din aceeasi poveste...povestea ta frumoasa de acasa.

Stabileste nevoile de utilizare

Hai sa despicam firul in patru si sa patrundem mai mult in subiectul ,,nevoi”. Inainte de a alege cele mai bune corpuri de iluminat exterior trebuie sa evaluezi indeaproape nevoile de utilizare, dar si caracteristicile zonei. Ce tip de lumina iti doresti – preferi becurile vintage sau tehnologia led? Vrei sa controlezi lumina in mod clasic, cu ajutorul intrerupatorului sau preferi comoditatea oferita de aplicatiile instalate direct pe telefonul mobil? Ia in considerare si felul in care iti doresti sa decorezi spatiul exterior: o ghirlanda cu becuri de exterior va contura un peisaj cald, romantic, intim si primitor, in timp ce spoturile de exterior cu lumina rece vor crea acea impresie de locatie moderna si sofisticata.

Verifica eficienta energetica

Am stabilit deja ca o sa-ti calculezi foarte bine bugetul inainte de a da ,,start” cumparaturilor pentru acasa. Pe de alta parte, nu am pomenit nimic despre eficienta energetica – un aspect important atat pentru economiile familiei tale, cat si pentru mediul inconjurator. Sursele de iluminat care se bazeaza pe noile tehnologii te vor ajuta sa faci economii pe termen lung, prin scaderea facturii la electricitatea. De exemplu, daca optezi pentru o aplica exterior cu senzor de miscare, aceasta se va aprinde singura atunci cand te apropii de ea, economisind energie pretioasa. Tot din aceeasi poveste pot face parte si lampile led de exterior sau ghirlandele luminoase. Daca in interior, sirul de beculete va avea nevoie de o sursa de alimentare electrica, in curte poti opta pentru o ghirlanda luminoasa exterior care se alimenteaza cu energie provenita de la soare. In acest fel, vei pastra o relatie armonioasa cu natura, in timp ce te bucuri de o atmosfera parca desprinsa din povestile de toamna, chiar la tine acasa.

Alege lumina potrivita

Pentru a alege lumina potrivita, e esential sa poti face diferenta dintre becurile incandescente, cele cu halogen si LED-uri. Concret, cele incandescente sunt cele clasice, cu care ne-am obisnuit de mici copii, dar si cele care consuma o cantitate mult mai mare de energie atunci cand sunt aprinse. Cele cu halogen sunt ceva mai eficiente, dar trebuie sa stii ca emana o lumina galbena, calda. Pe de alta parte, LED-urile reprezinta noua generatie, producand o lumina alba, dar si eficienta din punct de vedere energetic. Acum, in ceea ce priveste iluminatul de exterior, gusturile pot fi usor diferite. Unii gospodari prefera lumina rece pentru a-si duce la bun sfarsit treburile chiar si atunci cand seara se leasa, in timp ce altii prefera lumina calda care creeaza senzatia de liniste si confort. In general, lumina rece este folosita pentru a ilumina drumul catre casa, poarta si usa de la intrare, in timp ce lumina calda este mult mai apreciata in spatiile de relaxare, cum ar fi, de exemplu: gradina, terasa, foisorul etc.

Stabileste locatia

Continuand firul discutiei de mai sus, e deosebit de important sa identifici spatiile care au nevoie de iluminare si locurile in care poti monta noile corpuri de iluminat exterior. Accesul in curte si in casa, garajul, drumul catre foisor, terasa si gradina trebuie sa faca parte din lista ta cu prioritati.

In loc de concluzie, iti reamintim ca serile petrecute in aer liber sunt frumoase indiferent de sezon. Uite cateva surse pentru inspiratie. Pune-le pe wishlist! ❤️

Aplica LED Exterior 15w Eclipse Neagra

Aplica exterior Rombus 15w Neagra

Lampa Solara 300W Rezistent la Apa IP65, cu Panou Solar si Telecomanda

Ghirlanda Luminoasa Pentru Gradina Terasa 10m, 15 Fasung E27 Cu Becuri Negru

Bec LED HSM E27 100 lumeni, glob/negru sticla transparenta, 150 mm

 

Fii Primul Care Afla 🔔 Clientii nostri VIP care se inscriu la newsletter primesc emailuri cu reducerile, produsele noi dar si informatii importante.